Skip to content

‘Opgaan in elkaar’: Het summum van samenwerken?

Wow.
Ik mocht vanavond genieten van de combinatie van de nieuwe docufilm over Arvo Pärt met een prachtig celloconcert van het ‘Cello Octet’, met stukken van hem. Voor de fan die ik al jaren van Pärt ben geweldig om mee te maken.

De film en het concert brachten me ook op een heel ander aspect van samenwerken dan ik tot nu toe hier beschreven heb: het verschijnsel van helemaal opgaan in elkaar bij heel intensieve samenwerking. Of samen met anderen opgaan in iets overstijgends, zoals bijvoorbeeld schitterende muziek.

Liebesgeschichte

Dat was een belangrijk thema in de film: Muzikanten die alleen door te versmelten met hun muziek en met elkaars uitvoering daarvan, in staat zijn om die werken met ‘ziel’ te brengen. Of zoals de componist ergens in de film zegt: daar een ‘liebesgeschichte’ van te maken.
Ook in het live concert was dit te zien, horen en voelen.

Is dat dan misschien het summum van samenwerken dat ik vanavond heb mogen zien: volledig in elkaar en je doel opgaan in perfecte onderlinge afstemming?
Dan moet ik wellicht nog een facet gaan toevoegen aan mijn ‘groeibriljant voor samenwerken’.

 

Mart Stel – Bloeisupport.nl
Advies en training voor effectief samenwerken.

Back To Top