Ga naar hoofdinhoud

De beste manier om overleg te torpederen

Er zijn meerdere manieren om goed overleg en samenwerken om zeep te helpen.

De beste manier om samenwerking op te blazen - Bloeisupport.nl

Ja-maren

Eén sterke is consequent te ‘ja maren’ op elk voorstel dat de ander doet in het overleg en er niks constructiefs tegenover te zetten. Geheid dat je gesprekspartner snel genoeg heeft van je negativiteit.

Nee-doen

Een andere is om ‘ja te zeggen en nee te doen’; je maakt keurig afspraken maar komt ze vervolgens niet na. Als je dat wat onopvallend doet kan het best een tijdje duren voordat je samenwerker er achter komt en je tot onbetrouwbaar afserveert. Maar eens gebeurt het.

Achterklap

Een ook goed werkende variant is de kwaadsprekerij. De roddel en achterklap achter de rug om van je gespreksgenoot. Gaat goed tot je ‘besmeurobject’ er lucht van krijgt. En je bedankt voor elke verdere coöperatie.

Verhevenheid

Maar opblaasmethode nummer 1, de bomgordel voor elk goed overleg, is toch wel het jezelf stukken beter weten dan je gespreksgenoot en hem of haar dat stevig laten voelen.

Als er geen ernstige noodzaak bestaat voor degene boven wie je je ver verheven voelt, zal je arrogantie zonder meer dodelijk zijn voor de bereidheid om nog iets met jou te willen.

Met stip te verkiezen.

 

Mart Stel – Bloeisupport.nl
Advies en training voor effectief samenwerken

Back To Top